Sportmassage

Sportmassage is een manier om na inspanning het herstel te bevorderen. Door sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Afvalstoffen worden sneller uit de spieren afgevoerd waardoor een sneller herstel mogelijk is en spierpijn voorkomen wordt.


Sportmassage, voor een sneller herstel!

Sportmassage kan ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Naast een goede warming up is een pre-activiteitsmassage een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie. Bij onvoldoende herstel kan er overbelasting ontstaan waardoor je tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt.

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in de duur van de behandeling, het soort strijkingen en de masseertechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.

Maar ook als je niet sport en last hebt van stijve nekspieren, gevoelige schouders of pijnlijke benen kun je natuurlijk bij onze sportmassage praktijk terecht. Je hoeft geen sporter te zijn om van onze diensten gebruik te kunnen maken noch is het noodzakelijk om ergens last van te hebben.