sportmassage-foto

Sportmassage

Sportmassage is een manier om na inspanning het herstel te bevorderen. Door sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Afvalstoffen worden sneller uit de spieren afgevoerd waardoor een sneller herstel mogelijk is en spierpijn voorkomen wordt.

Sportmassage kan ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Ook door dagelijkse activiteiten kunnen klachten ontstaan en daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol. Sportmassage hoort bij een gezonde levensstijl en het beter zorgen voor het eigen lichaam. Op recreatief en topniveau wordt er meer gesport. Door mannen en vrouwen, jong en oud. Naast een goede warming up is een pre-activiteitsmassage een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie. Bij onvoldoende herstel kan er overbelasting ontstaan waardoor je tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt.

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in de duur van de behandeling, het soort strijkingen en de masseertechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.

Maar ook als je niet sport en last hebt van stijve nekspieren, gevoelige schouders of pijnlijke benen kun je natuurlijk bij onze sportmassage praktijk terecht. Je hoeft geen sporter te zijn om van onze diensten gebruik te kunnen maken noch is het noodzakelijk om ergens last van te hebben. Het is soms ook erg fijn om jezelf te verwennen met een massage.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een goede manier om lichaam en geest volledig te ontspannen met een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.

Heb je een stressvolle baan, een druk gezin of gewoon zin in ontspanning van het lichaam?Een ontspanningsmassage zorgt voor harmonie en balans tussen lichaam en geest. Een massage is het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging of trilling op het lichaam waarbij zowel op de huid als op de spieren wordt gewerkt. Ook het bindweefsel, de pezen en de gewrichten worden behandeld. Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in de duur van de behandeling, het soort strijkingen en de masseertechnieken.