FYSIOTHERAPIE AAN HUIS OF OP LOCATIE

Bij Allround Sport Care kan je terecht voor verschillende soorten lichamelijke klachten. Je hebt hiervoor geen verwijzing meer nodig van de huisarts.
Wij leveren altijd zorg op maat. Passend bij jouw persoonlijke situatie en gericht op het doel wat JIJ wilt bereiken!

Wij hebben geen contracten meer met zorgverzekeraars.
Je krijgt een factuur die je kan indienen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Lees van tevoren goed in de voorwaarden welk deel jouw zorgverzekeraar zal vergoeden. 

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegingapparaat van het lichaam, waaronder gewrichten, spieren, pezen en banden. Door verschillende omstandigheden kunnen beperkingen in het bewegingspatroon ontstaan, zoals een blessure, ziekte of operatie. Een goede fysiotherapie biedt dan uitkomst.

Hoe werkt het?

Bij een eerste consult wordt d.m.v. een vraaggesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek de oorzaak van de klachten achterhaald. Naar aanleiding hiervan wordt in overleg een behandelplan opgesteld. Hierin wordt een korte termijn doel, bijvoorbeeld het direct verminderen van de pijnklachten en een einddoel vastgesteld, bijvoorbeeld volledig functieherstel: je spieren doen het weer of je gewrichten bewegen weer zoals het hoort. Dan kiezen we de therapie die het beste werkt voor jouw specifieke klachten, vaak een combinatie van massagetechnieken, mobiliseren en oefentherapie.

(Sport) Revalidatie

Ben je geblesseerd met sporten? Of wil je graag weer gaan sporten? Met de persoonlijke begeleiding van een sportfysiotherapeut ben je snel weer op je eigen topniveau.

Snelle revalidatie en betere prestatie.

Wij analyseren eerst de sportbeweging, we kijken waar het probleem precies zit en waar het door wordt veroorzaakt. Samen maken we een schema waarmee je weer zo snel mogelijk op je eigen sportniveau kunt presteren.
Wij begeleiden je tot volledige sporthervatting. Allround Sport Care heeft korte lijnen met specialisten. Indien nodig kunnen wij u snel doorverwijzen naar een sportarts, specialist of orthopeed.

Manuele Therapie volgens 4xT-Methode

4xT staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Met de 4xT Methode® wordt gebruik gemaakt van nieuwe therapeutische behandelmethoden met een bewezen beter en sneller resultaat!

Wat is het?

4xT staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Met de 4xT Methode® wordt gebruik gemaakt van nieuwe therapeutische behandelmethoden met een bewezen beter en sneller resultaat!


Voor wie?

Voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat. Door te testen kan er direct gekeken worden of er verbetering optreedt. Door de tape in de juiste richting te aan te brengen en te sturen kunnen allerlei (acute, sub acute en chronische) klachten zoals nek, rug, knie, RSI, achillespees, enkel verstuikingen, artrose, maar ook whiplash, spierscheuringen en hernia’s behandeld worden. Ook post operatieve problemen of een spier- of bandscheur kunnen behandeld worden.

 

Hoe werkt het?

De 4xT Methode® combineert (nieuwe) manuele technieken met myofasciale release en Taping volgens het 4xT® ‘algoritme’.
Met de 4xT-methode gaan we te werk volgens een vast test- en behandelpatroon:

  • Testen: tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.
  • Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet.
  • Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manuele therapie wordt de beweging het gewricht ingestuurd en vrijgezet.
  • Trainen: specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te behouden.

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek dat gebruikt wordt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten van bijvoorbeeld pezen, spieren en gewrichtsbanden.

Wanneer echografie?

De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en het functieonderzoek kan hij een goed behandelplan voor jouw blessure maken. Hierdoor ben je snel weer klachtenvrij!


Geen extra kosten

Echografie valt onder fysiotherapie. Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt deze behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar zijn ook belangrijk zijn voor de lichaamstemperatuur en de bloed- en lymfecirculatie.

Hoe werkt het?

De tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de elasticiteit van de huid. Door te werken met de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, kunnen diverse onderhuidse structuren worden beïnvloed. Zoals microcirculatie, neuroreceptoren, lymfevaten en fascia.

Tapetechnieken kunnen met elkaar gecombineerd worden, wat in de dagelijkse praktijk betekent dat een probleem op meerdere niveaus tegelijk kan worden behandeld.


Voor welke klachten?

Mogelijke indicaties kunnen zijn: klachten door overbelasting, afwijkingen in de houding, sportblessures, menstruatieklachten, groeipijn, M. Osgood-Schlatter, botkneuzingen.

Interesse in deze therapie of heb je voor ons een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Dry Needling

Dry needling wordt uitgevoerd door een daarin gespecialiseerde fysiotherapeut. Met een ‘droge’, dunne acupunctuur naald wordt er in een spier geprikt, er wordt geen vloeistof in gespoten. Dry needling is een snelle en vaak effectieve manier van behandelen. In tegenstelling tot rekken of massage komt dry needling directer aan in de spiervezels die behandeld dienen te worden.

Hoe werkt het ?

Met Dry needling worden triggerpoints (verhardingen) in een spier opgezocht die lokaal pijn kunnen veroorzaken, maar ook uitstralingspijn op een ander gebied. Naast pijn kan een triggerpoint ook zorgen voor bewegingsbeperkingen, stijfheid en verminderde kracht en coördinatie. Op de plek van een triggerpoint wordt de naald ingebracht. Als reactie zal de spier eerst kort aanspannen (wat tijdelijk een kramperig gevoel kan geven) maar daarna ontspannen voor een langere tijd. Waardoor je weer pijnvrij kunt bewegen.

De behandeling bestaat daarnaast ook uit oefentherapie om te voorkomen dat de triggerpoints opnieuw optreden.

 

Geen extra kosten!

Dry needling valt onder fysiotherapie. Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt deze behandeling vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Heb je vragen over deze therapie? Neem dan contact met ons op.