Algemene-fysio-foto

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegingapparaat van het lichaam, waaronder gewrichten, spieren, pezen en banden. Door verschillende omstandigheden kunnen beperkingen in het bewegingspatroon ontstaan, zoals een blessure, ziekte of operatie. Een goede fysiotherapie biedt dan uitkomst.

Bij een eerste consult wordt d.m.v. een vraaggesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek de oorzaak van de klachten achterhaald. Naar aanleiding hiervan wordt in overleg een behandelplan opgesteld. Hierin wordt een korte termijn doel, bijvoorbeeld het direct verminderen van de pijnklachten en een einddoel vastgesteld, bijvoorbeeld volledig functieherstel: je spieren doen het weer of je gewrichten bewegen weer zoals het hoort. Dan kiezen we de therapie die het beste werkt voor jouw specifieke klachten, vaak een combinatie van massagetechnieken, mobiliseren en oefentherapie.

Sportfysio-foto

Sportfysiotherapie

Ben je geblesseerd met sporten? Of wil je graag weer gaan sporten? Met de persoonlijke begeleiding van een sportfysiotherapeut en de optimale trainings¬mogelijkheden van de Healthclub NU ben je snel weer op je eigen topniveau.

AllroundSportCare richt zich hoofdzakelijk op de sportieve mens, maar wat is het verschil tussen een ‘gewone’ fysiotherapeut en een ‘sportfysiotherapeut? De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Een ‘gewone’ fysiotherapeut richt zich  op het goed kunnen functioneren bij de dagelijkse activiteiten.

Bij de behandeling van een sportblessure analyseren we eerst de sportbeweging. We kijken waar het probleem precies zit en waar het door veroorzaakt wordt. Dan maken we een schema waarmee je, ondanks je blessure, toch fit blijft. En waarmee je weer snel op je eigen sportniveau kunt presteren. Doordat we je individueel begeleiden, ben je verzekerd van een goede balans tussen belasting en belastbaarheid van je lichaam. Bij ons houdt de behandeling niet op als je in het dagelijks leven geen klachten meer hebt, maar eindigt pas als je sportspecifiek weer volledig belastbaar bent en je eigen top weer kunt bereiken.

Door de samenwerking met sportcentrum Healthclub NU kan AllroundSportCare de oefen- en trainingsvormen goed afstemmen op het herstel. Door goed contact met verschillende artsen, is de weg naar de specialist snel gevonden, bijvoorbeeld sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het Arbobeleid bij bedrijven.

fysiotherapie-voorbeeld

Herstel en revalidatie

Revalideren is doorzetten en het einddoel voor ogen houden. Onze therapeuten helpen u daar graag bij. Je kunt bij ons revalideren voor o.a. een nieuwe knie, een nieuwe heup, na een hernia of na een meniscusoperatie. Uiteraard is het bij het scheuren van banden, spieren en pezen eveneens van groot belang dat er onder begeleiding gerevalideerd wordt. Wees consistent en je zult het gewilde resultaat behalen!

Tijdens de revalidatie werken we samen met de behandelend specialist op basis van een protocol. Dit is een behandelschema gebaseerd op richtlijnen die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek naar de beste herstelmethodes. Een protocol is het houvast, maar ieder mens is anders en verdient een individuele benadering. Door gebruik te maken van de uitgebreide trainingsmogelijkheden van Healthclub NU, revalideren we in een gezonde, dynamische omgeving. Hierdoor wordt je niet bevestigd in je medische klachten, maar krijg je een extra stimulans om vooruit te komen. En we motiveren je om net weer een stapje verder te gaan dan je van te voren had gedacht.

Met preoperatief optrainen zorgen we ervoor dat je topfit bent, al voordat je geopereerd wordt. Maar ook na een langdurig ziekbed of bij een ernstige ziekte kun je rustig beginnen en op je eigen niveau revalideren.

Echografie-foto

Echografie

Echografie (ook wel echoscopie genoemd) is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het geeft een goed beeld van organen die uit zacht weefsel bestaan (spieren, banden, pezen e.d.) . Zo kan ook weefselschade na een (sport)blessure en de mate van weefselherstel tijdens de revalidatie van een blessure, goed in beeld gebracht worden.

Echografie kan een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam worden gegeven. Sterke echo’s treden op bij overgangen tussen weefsel en vocht of bloed, tussen zacht weefsel en bindweefsel en tussen zacht weefsel en bot.

Het voordeel van echografie is dat het pijnloos is en niet schadelijk voor het lichaam. Daarnaast is echografie in vergelijking met andere beelvormende technieken zoals een Rontgenfoto of een MRI-scan, eenvoudig toepasbaar. Bij AllroundSportCare zien we echografie als een toevoeging op de diagnostiek en/of therapie. Na een echografie is vaak nog ander onderzoek nodig.

Kosten
Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling.
Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor echografie hieronder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christian van Leeuwen, 023-2302133.

mensendieck-foto

Mensendieck

Een oefentherapeut Mensendieck probeert in eerste instantie de bron van overbelasting en/of verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten aan te pakken door het aanleren van een nieuw houdings- en bewegingspatroon.

De oefentherapeut kijkt hiervoor, samen met u, naar uw lichaamshouding en manier van bewegen en leert u om bewuster met uw lichaam om te gaan. Bewust spieren aanspannen of juist ontspannen, wordt hierbij geleerd. Er wordt gewerkt met grote spiegels, zodat u kunt zien hoe u beweegt en wat daaraan verbeterd moet worden. Op een gezonde manier ademen is onmisbaar bij het ontspannen van het lichaam.

De kracht van oefentherapie-Mensendieck is dat u zelf herhaling van klachten leert voorkomen. Samen met de oefentherapeut heeft u uw houdings- en bewegingsgewoonten vastgesteld.
Oefeningen, die u ook thuis doet, zorgen ervoor dat u uw lichaam leert kennen en begrijpen en dat uw houding verbetert.
Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of uw houding en bewegingen juist zijn.
U vervalt niet in oude gewoonten en wordt als het ware uw eigen therapeut. Kortom: u past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

Lymfedrainage

Lymfedrainage

Door het lymfestelsel middels een massage te stimuleren wordt het te veel aan vocht op verschillende plaatsen in het lichaam afgevoerd en beter over het lichaam verdeeld.

Lymfedrainage is een behandeling van oedeem, een teveel aan vocht dat zich ophoopt op één of meerdere plaatsen in het lichaam. Om de verstoorde vochtcirculatie op gang te brengen kan lymfedrainage helpen. De behandelaar masseert in de stroomrichting van de lymfebanen en brengt overtollig vocht naar een plek waar het lymfesysteem nog goed functioneert, zodat het vocht daarna op een natuurlijke manier wordt verwerkt. Lymfedrainage geneest niet, maar voorkomt of beperkt de effecten van oedeem.

Lymfedrainage is een massagevorm. Met heel zachte ronddraaiende bewegingen stimuleert de therapeut de afvoer van vocht, en daarmee vaak ook van gifstoffen. Een geduldwerkje voor de masseur. Voor de persoon die de massage ondergaat voelt het daarentegen meestal aan als een prettige massage. De vochtafvoer door de lymfedrainage vermindert de druk op de huid en/of organen. Daardoor nemen pijnklachten af.

Medical-taping-foto

Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar zijn ook belangrijk zijn voor de lichaamstemperatuur en de bloed- en lymfecirculatie.

De tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de elasticiteit van de huid. Door te werken met de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, kunnen diverse onderhuidse structuren worden beïnvloed. Omdat er verschillende technieken gebruikt kunnen worden, is het mogelijk om een verscheidenheid aan fysiologische structuren te beïnvloeden, zoals microcirculatie, neuroreceptoren, lymfevaatjes en fascia. Tapetechnieken kunnen met elkaar gecombineerd worden, wat in de dagelijkse praktijk betekent dat een probleem op meerdere niveaus tegelijk kan worden behandeld. Mogelijke indicaties kunnen zijn: klachten door overbelasting, afwijkingen in de houding, sportblessures, menstruatieklachten, groeipijn, M. Osgood-Schlatter, botkneuzingen…

De tape is waterresistent, douchen, zwemmen of baden is daarom geen probleem. Het katoen in de tape neemt wel wat water op, na douchen of zwemmen is het aan te raden de tape droog te deppen.

Correctie-zolen-foto

Correctiezolen

Uw voeten: De fundamenten van het lichaam! • Weet jij dat……de gemiddelde mens ongeveer 100.000 kilometer in het leven loopt? Dat is 2,5x de aarde rond.…er op de pezen welke hun aanhechting op de voet hebben, trekkrachten komen van soms wel 800 kilogram?

Vaak hebben mensen jaren klachten en na het laten aanmeten van een steunzool zijn de klachten verdwenen. Zo kan het zijn dat je teveel op de binnenkant van uw voeten loopt, of juist te veel op de buitenzijde.

Voetcorrecties aanbrengen is millimeterwerk en verkeerde steunpunten en standswijzigingen kunnen het lichaam behoorlijk uit balans brengen. Dit kan allerlei fysieke klachten teweeg brengen, maar ook een gevoel van vermoeidheid van het lichaam. De mogelijkheden van een voetcorrectie worden veelal onderschat, want wanneer de voet op de juiste wijze wordt gecorrigeerd en er vervolgens een zool van het juiste materiaal wordt vervaardigd, kunnen veel cliënten met voet-, knie-, nek- of rugklachten vrij worden gemaakt van blessures. Wees dus zuinig op de fundamenten van jouw lichaam, want ze moeten een leven lang mee.

Meer informatie? Klik op icbmedical.com

AllroundSportCare maakt gebruik van de correctiezolen van ICB. Deze worden d.m.v. verwarming op jouw  voet afgemeten. De stand van de voet (naar binnen, naar buiten e.d.) wordt hierna gecorrigeerd door het aanpassen van de gemaakte afdruk. Regelmatig bijstellen is van groot belang, want een te grote verandering in één keer kan andere klachten tot gevolg hebben.

Dry-Needling-foto

Dry Needling

Dryneedling wordt uitgevoerd door een daarin gespecialiseerde fysiotherapeut. Met een ‘droge’, dunne acupunctuur naald wordt er in een spier geprikt, er wordt geen vloeistof in gespoten.Dry needling is een snelle en vaak effectieve manier van behandelen. In tegenstelling tot rekken of massage komt dry needling directer aan in de spiervezels die behandeld dienen te worden.

De fysiotherapeut gaat op zoek naar verhardingen (triggerpoint of knopen) in een spier  die lokaal pijn kunnen veroorzaken, maar ook uitstralingspijn op een ander gebied. Naast pijn kan een triggerpoint ook zorgen voor bewegingsbeperkingen, stijfheid en verminderde kracht en coördinatie. Op de plek van een triggerpoint wordt het naaldje ingebracht. Als reactie kan de spier kort aanspannen, dit kan tijdelijk een kramperig gevoel geven. Als gevolg van deze aanspanning ontspant een spier voor langere tijd.

Behandelprogramma naast dry needling:
Dry needling is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Daarnaast bestaat de behandeling uit oefentherapie om te kunnen voorkomen dat de triggerpoints opnieuw optreden. Tijdens de eerste intake zal worden onderzocht welke oefentherapie passend is bij u klachten.

De behandelduur is afhankelijk van het type klacht. U kunt uitgaan van minimaal twee tot maximaal rond de 6 behandelingen.

Dry needling valt onder fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt deze behandeling daar uit vergoed.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Christian van Leeuwen, 023-2302133.

fysiotennis

Fysio Tennis

AllroundSportCare biedt in samenwerking met de Apollo Tennis Organisatie herstel- en revalidatietraining voor de liefhebber van tennis.

Tennis is een sport die het gehele jaar door beoefend wordt, zowel binnen als buiten. Door o.a. een verkeerde techniek kunnen blessures ontstaan, zoals schouderblessures of een tennisarm. De fysiotherapeut behandelt de blessure en bij de tennisleraar wordt een betere techniek aangeleerd, zodat herhaling van deze blessure voorkomen kan worden.